Minik Doruk'un İlk Eşyaları Burhaniye Belediyesi'nden

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Minik Eller ekibi, Pelitköy Atatürk Caddesi’nde oturan üç çocuklu Küçükdemiroğlu Ailesi’nin 27 günlük bebeği Doruk’a ilk eşyalarını hediye etti. Minik Eller Projesi kapsamında, Burhaniye’de yeni doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret ederek, onları bebek bakımı ve sağlığı konusunda detaylı şekilde bilgilendiren Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ebeleri, eğitimlerin yanı sıra ziyaret ettikleri evin ve ailenin durumunu da takip ederek, gerektiğinde odun, kömür, erzak, eşya, beşik, bebek malzemeleri, bebek kıyafetleri ve bez yardımları yapmaya devam ediyor.

Minik Doruk'un İlk Eşyaları Burhaniye Belediyesi'nden
Minik Eller ekibi son olarak, Pelitköy’de ikamet eden Küçükdemiroğlu Ailesi’nin 27 günlük bebeği Doruk’un evini ziyaret ederek, 29 yaşındaki anne Gamze Küçükdemiroğlu’na yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim etti. Belediye ekibi, aralarında beşik, yıkama küveti, yıkama malzemeleri, bebek bezi, battaniyeler, zıbın takımları, ana dizi, alt açma seti, banyo malzemeleri ve kıyafetler olan hediyeleri, Minik Doruk için annesine teslim etti.

Anne Gamze Küçükdemiroğlu, hediyeler için Belediye Başkanı Necdet Uysal’a teşekkürlerini ileterek, Minik Eller projesi kapsamında verilen eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ebelerin ziyareti sırasında minik Doruk’un sarılık olduğunu ve kendisine verilen bilgiler sayesinde kısa sürede iyileştiğini anlatan Küçükdemiroğlu, “Bebeğimiz sarılık olunca çok panik olduk. Bir hafta hastaneye gidip geldik, dört saat ışın tedavisi kullandık ama çok faydası olmadı. Belediye ebeleri eğitime geldiğinde, sarılığın geçmesi için bebeğin sık sık emmesi gerektiğini söylediler ve vücuduna günde yarım çay bardağı sıvı takviyesi yapmamı önerdiler. Hastalığın idrar yoluyla daha çabuk atılacağı bilgisini veren ebelerin dediklerini uyguladıktan kısa süre sonra Doruk’un sarılığı geçti, toparlandı ve kilo alımı arttı. Burhaniye Belediyemize ve Başkanımız Necdet Uysal’a bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Minik Eller projesiyle genç annelerin tedirginliklerini en aza indirmeyi ve çocuklarını daha bilinçli şekilde yetiştirebilmelerini amaçladıklarını söyleyen Başkan Uysal, “Birçok teşekkür maili alıyoruz. Ailelerimiz 24 saat bize ulaşabiliyorlar, acil durumda sormak istediklerini sorabiliyorlar. Bebekleri için her zaman en iyisini isteyen annelerimize en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Ekiplerimiz eğitim sırasında aynı zamanda evde gözlem yapıyorlar. Eksikleri, ihtiyaçları gidermeye özen gösteriyoruz. Zaman zaman miniklerimiz için bizden birer hediye olması açısından ilk eşyalarını aileye teslim ediyoruz. Minik Doruk da hediyelerini güle güle, sağlıkla kullansın” dedi.

Kaynak: İHA