Küçük İkra Yardım Bekliyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 7 yaşındaki İkra Sürmeli, doğuştan yakalandığı epilepsi hastalığından kurtulup tedavi olmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Küçük İkra Yardım Bekliyor
İlçeye bağlı Kaltakiye Mahallesi’nde ikamet eden Sakine Sürmeli, 26 yıl önce teyzesinin oğlu Abdulbaki Sürmeli ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 5 çocuğu oldu. Çocuklarından 3’ünün epilepsi hastası olduğunu belirten anne Sürmeli, "Çocuklarım epilepsi hastası. Doktorlar yakın akraba evliliği nedeniyle çocuklarımın engelli olduğunu söylüyor. En küçük kızım İkra epilepsi hastası olması nedeniyle hareketsiz kalıyor. Kızımın her türlü bakımını ben yapıyorum" dedi.

Eşi Abdulbaki Sürmeli’nin 5 çocuğu kendisine bırakarak kayıplara karıştığını ve nerede olduğunu bilmediğini ifade eden Sakine Sürmeli, "Çok çaresizim ne yapacağımı bilemiyorum. Lütfen birileri sesimizi duysun. Bir hayırseverin uzatacağı yardım elini bekliyorum" diye konuştu.

Engelli ve yatalak hasta olan en küçük kızı İkra’ya baktığı için aldığı bin 40 lira bakıcı maaşıyla geçinmeye çalışan anne Sürmeli, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle epilepsi hastalığına yakalanan çocuklarımın tedavisini yaptıramıyorum. Ev kiramı bile ödeyemez duruma geldim. Kayıplara karışan eşimin borcundan dolayı evimin tüm eşyaları hacizlik oldu. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Elime geçen para ne kirama ne 5 çocuğumun masrafına ne de bu hastalığa yetiyor. Ne olur birileri sesimizi duysun" dedi.

Kaynak: İHA