Kahramanmaraş'ta 'Düğün Ve Asker Evi Yas Evi Olmasın' Projesi

Afşin Kaymakamlığınca düğün ve nişan gibi özel günlerde kutlama gerekçesiyle silahla rastgele ateş açılmasının önlenmesi amacıyla proje başlatıldı Kaymakam Budan: 'Vatandaşlarımızın mutluluğunun 'kim vurdu' ya gitmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz'.

Kahramanmaraş'ta Afşin Kaymakamlığınca düğün, nişan ve asker uğurlama törenlerinde silahla rastgele ateş edilmesinin önüne geçmek amacıyla "Düğün ve asker evi yas evi olmasın" projesi başlatıldı.

Kaymakam Ali Edip Budan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan'ın katılımıyla makamında düzenlediği basın toplantısında, söz konusu proje kapsamında sıkı bir denetim faaliyeti yapılacağını söyledi.

Kutlamalarda silah kullanmanın sevinçle bağdaşmayan bir davranış olduğunu vurgulayan Budan, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü olarak ciddi tedbirler alacaklarını belirtti.

Bahar aylarının başlamasıyla düğün, nişan ve diğer kutlamaların artacağı bir dönem yaşanacağına dikkati çeken Budan, şunları kaydetti:

"Bu projemizin amacı vatandaşlarımızın kutlama yaparken bilinçli ve duyarlı davranması, maganda kurşunundan ölümlerin sona ermesi, vatandaşlarımızın en mutlu günlerinin huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak. Birinin sevincinin, diğerinin hüznü olmaması en önemli hedefimiz olacak. Kutlamalarda silah sıkılması ya da havai fişek atılması sadece emniyet tedbirleriyle çözülemez. Bu konu toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısıyla sonlandırılabilir. Bunun için vatandaşlarımızın üzerine de sorumluluk düşüyor. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza para cezası ve adli işlemler sonuna kadar yapılacaktır. Bizim için insanlarımızın huzuru ve güvenliği her şeyin önünde gelmektir. Vatandaşlarımızın mutluluğunun 'kim vurdu'ya gitmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
Kaynak: AA