Husiler'den Suudi Arabistan'a Ait Petrol Tankerine Saldırı

Suudi Arabistan'a ait bir petrol tankeri, Kızıldeniz uluslararası karasularında Husilerin saldırısına maruz kaldı.

Suudi Arabistan'a ait bir petrol tankerinin, Kızıldeniz uluslararası karasularında Husilerin saldırısına maruz kaldığı bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan'a ait bir petrol tankerinin, Kızıldeniz'in uluslararası karasularında İran destekli Husilerin saldırısına maruz kaldığını" belirtti.

Maliki, koalisyon güçlerine bağlı deniz kuvvetlerinin anında müdahale etmesi sonucu saldırının bertaraf edildiğini ancak tankerde hafif bir hasar oluştuğunu ifade etti.

Sözcü Maliki, Suudi Arabistan'a ait petrol tankerinin koalisyonun deniz kuvvetlerinden bir teknenin eşliğinde yoluna devam ettiğini kaydetti.

- "Saldırılar Babu'l Mendeb ve Kızıldeniz ticaretini hedef alıyor"

Bu terör saldırısının, Babu'l Mendeb Boğazı ve Kızıldeniz'deki uluslararası ticarete yönelik ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Maliki, şunları söyledi:

"Saldırıların devam etmesinin yanı sıra Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'nın füze ve silah kaçakçılığı ile terör saldırıları düzenlemek amacıyla kullanılması Husiler ve destekçilerinin bölgesel ve uluslararası güvenliğe yönelik tehdidini gösteriyor."

Maliki, koalisyon güçlerinin, güvenlik ve istikrarı korumak ve deniz taşımacılığı ile Babu'l Mendeb Boğazı ve Kızıldeniz'deki dünya ticaretinin güvenliğini sağlamak için tüm imkanları kullandığını vurguladı.

Yemen'de darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başta başkent Sana olmak üzere bazı bölgeleri kontrolünde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de 2015'ten bu yana meşru yönetime bağlı güçlere destek veriyor.
Kaynak: AA