Güroymak'ta Tefecilikle Mücadele Toplantısı

Güroymak ilçesinde vatandaşların tefeciler tarafından mağdur edilmesini önlemek amacıyla toplantı düzenlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu başkanlığında kaymakamlık salonunda düzenlenen toplantıya, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kanaat önderlerinden Abdulkerim Çevik, Güroymak Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu ve platform üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün ile esnaf temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Alibeyoğlu, tefecilerin zor durumdaki insanların mağdur olmasına, ailelerinin dağılmasına ve intiharlara sebebiyet verecek kadar yaygınlaşmış bir olgu olarak derinleştiğini söyledi.

Toplumsal yara haline gelen tefeciliğin, insanlığın sırtındaki bir sömürü aracı olduğunu, emeğe dayalı olmayan haksız menfaat elde etme hırsının toplumu hızla bir faciaya sürüklediğini kaydeden Alibeyoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sömürü çarkıyla mücadele etmek ancak organize bir şekilde mümkündür. Bir kanser gibi ilçemizde hızla yayılmış tefecilikle, madde bağımlılığı, şans oyunları gibi mücadele çalışmasını başlatıyoruz. Medreselerin çok olduğu, alimlerin beldesinin tefecilikle anılması bizleri üzmektedir. Birçok ailemiz bu bela pençesine bulaşmıştır. Bu ailelerimizi kurtarmak bizlerin görevidir. İlçemizde, madde bağımlılığı, şans oyunları, tefecilikle mücadele startı verildi. Bu mücadelemizi, esnaf, sağlıkçı, eğitimci, sosyolog, din, medrese görevlileri, sivil toplum kuruluşu başkanlarının içinde olduğu geniş kapsamlı bir platform oluşturuldu. Platform olarak belirlenen usul ve esaslara göre çalışmalara başlanacaktır."

Tefecilerin tespiti ve cezalandırılması için her türlü mücadele verileceğini belirten Alibeyoğlu, bu konuda duyarlı bir kamuoyuna ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Alibeyoğlu, "Sorunun aşılması için herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. İlçemizde kendine göre kısa yoldan zengin olma hayalini kuran tefecilerle mücadelemiz başlamıştır. Kötü yollara düşen gençleri, bu bataklıktan kurtaracağız. Tefecilerin ellerine düşmüş aileleri tespit edip, intihar vakaları olmadan müdahale edeceğiz." dedi.

Toplantı, görüş alışverişiyle devam etti.

Kaynak: AA