'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'

Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarıcasu Darıyemezler İlkokulu bahçesinde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

Şenliğe, Kumluca Belediye Başkan Vekili Ali Kurşunlu, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erol Koca, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, şenlik kapsamında ilçe genelindeki okullardaki öğrencilerden oluşturulan ekiplerle "mendil kapmaca", "yağ satarım bal satarım", "körebe" gibi geleneksel oyunların oynatıldığını söyledi.

Girgin, "Amacımız, bu tür etkinliklerle geçmişte oynanan geleneksel oyunların gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak. Okullarda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz özveri gösteriyor. Bugün de burada yapılan etkinliğe destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Okul bahçesinde çocuklar tarafından oynanan oyunların ardından, katılımcılara öğrenci velileri tarafından hazırlanan geleneksel pişi çöreği ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA