Edirne Belediyesi Otopark İşletmeciliğine Başlayacak

Belediye Başkanı Gürkan: 'İlk 3 saate kadar 1 lira ondan sonrası için aynı tarifenin uygulanması konusunda bir görüş ortaya çıktı. Bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp bir sonuca varmayı düşünüyoruz'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte belediye tarafından işletilen otopark alanı oluşturulmasını düşündüklerini ifade ederek, "İlk 3 saate kadar 1 lira ondan sonrası için aynı tarifenin uygulanması konusunda bir görüş ortaya çıktı. Bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp bir sonuca varmayı düşünüyoruz." dedi.

Edirne Belediye Meclisinin nisan ayı olağan toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yönetiminde yapıldı.

Gürkan, mecliste yaptığı konuşmada, göreve geldikleri 4 yıldan bu yana meclis olarak kentin daha iyi konuma gelmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu süreçte Edirne'nin en önemli sorunlarına el attıklarını dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Meclis olarak 4 yılda güzel çalışmalar yaptık. Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Belediyeler bulundukları kentin, güzel, çağdaş, konforlu bir kent olması, o kentte yaşayan insanların yaşam konforlarını yükseltmekle mükelleflerdir. 4 yıldan beri projelerimizi eksiğiyle fazlasıyla gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Parti ayrımı gözetmeksizin hepimizin hedefi, hayali olan alt yapı çalışmalarıydı. Biraz gecikmelide olsa dördüncü yılın sonunda alt yapı ihalesini bitirmiş, gerçekleştirmiş ve İller Bankası'ndan kredi isteme durumuna getirmiş durumdayız. Kuşkusuz bu süreçte tüm meclis üyelerimizden destek gördük."

Gürkan, kentte belediye tarafından işletilen otopark alanı oluşturulmasını düşündüklerini belirtti.

Bu konuda grup başkanlarıyla görüştüklerini ifade eden Gürkan, "Buna olumlu bakanlar da var olumsuz bakanlar da. İlk 3 saate kadar 1 lira ondan sonrası için aynı tarifenin uygulanması konusunda bir görüş ortaya çıktı. Bu konunun Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp bir sonuca varmayı düşünüyoruz." dedi.

Gürkan, belediyenin yol kenarı işgal harcı ücretlerinin düşürülmesi için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, komisyon üyelikleri için yeni seçim yapıldı.

Bu arada, Gürkan, toplantı öncesi meclisin kadın üyelerine, kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla çiçek verdi.
Kaynak: AA