Dursunbey'de Ormancılık Ve Orman Eserleri Sergisi

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Ormancılık ve Orman Eserleri Sergisi konulu sergi açıldı.

Dursunbey'de Ormancılık Ve Orman Eserleri Sergisi
Dört tarafı ormanlarla kaplı olan ve Türkiye’nin oksijen deposu olarak adlandırılan Dursunbey’de Ormancılık ve Orman Eserleri konulu sergi açıldı. Dursunbey Orman işletme Müdürlüğü tarafından açılan sergide İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Ormancılık ile ilgili düzenlediği yarışmalarda dereceye giren resimler de sergilendi. Sergide ayrıca bütün ağaçlardan yaptığı figürlerle dikkat çeken Dursunbeyli sanatçı Sadi Bagana’nın eserleri de yer aldı.

Sergi açılışına Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Dursunbey Belediye Başkan vekili İsmail Çoban, Belediye Başkan yardımcısı Sadettin Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Dursunbe Orman İşletme Müdürü Fahri Atalay,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir çeşitli kurumlardan temsilciler ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından protokol orman yangınlarında kullanılan malzemelerin sergilendiği alanı inceledi. Daha sonra ormancılıkta 1930’lu yıllardan bu yana kullanılan iletişim araçları da tanıtıldı. Sadi Bagana’nın eşsiz ağaç işleme figürlerinin de incelendiği sergide Bagana katılımcılara yaptığı eserleri tanıttı.

3-4-5 Nisan tarihlerinde açık kalacak olan sergi, Dursunbey Orman lokalinde katılımcıları ağırlayacak.
Kaynak: İHA