Çocuklarıyla Beraber Okumaya Öğreniyorlar

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde açılan okuma yazma kursu devam ediyor.

Çocuklarıyla Beraber Okumaya Öğreniyorlar
Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himasinde başlatılan “okur yazarlık seferberliği” çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursları ziyaret etti.

Okuma yazma öğrenen kursiyerlerle sohbet eden Seyitoğlu, “Ülkemizde herhangi bir sebeple eğitim öğretim hakkından yararlanamayan veya temel eğitimini tamamlayamayan vatandaşların okur yazar hale gelebilmeleri ve yarım kalan eğitimlerini tamamlayabilmeleri maksadıyla kurslar açıldı. İlçemizde bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne 279 kadın ve 22 erkek olmak üzere toplam 301 kişi kayıt yaptırdı. Eğitimlerine halen devam ediyor. Tahirağa İlkokulu, Akçeşme İlkokulu, Süleymanpaşa İlkokulu ve Aydoğdubey İlkokulu’nda eğitim görmekte olan kursiyerlerimizi sınıflarında ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet ettik. Yenişehir’de okur yazar kimse kalmayana kadar bu çalışmamızı sürdüreceğiz. İnşallah Yenişehir’de bu kampanya sonrası okuma yazma bilmeyen hiç kimse kalmayacak’ dedi.

Kursiyerlere okuma yazma öğrenmelerinde çocukları da destek oluyor. Kaymakam Seyitoğlu, kurslarda kursiyerlerle sohbet ederek ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.
Kaynak: İHA