Beyşehir'de Yol Çizgi Makinesi Mesaisine Başladı

Beyşehir Belediyesinin, kent içi yollarda uyarıcı çizgilerin yapılması amacıyla satın aldığı araç hizmete alındı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehir merkezinde ana arterlerde bir süre önce başlattıkları sıcak asfalt seferberliğinin devam ettiğini söyledi.

Asfalt serim faaliyetlerinin ardından yollarda trafik düzeni açısından gerekli olan çizgilerin sağlıklı ve kolaylıkla yapılabilmesi için araç parkına yürür yol çizgi makinesi kazandırdıklarını belirten Özaltun, şunları kaydetti:

"Geçmişte çizgi ihtiyacı için farklı belediyelerden yol çizgi makinesi talebimiz oluyordu. Belediyemize kazandırdığımız yeni yol çizgi makinesiyle artık bu tür taleplere gereksinimimiz kalmayacak. Konya’da 28 taşra ilçesi içerisinde şu anda yol çizgi makinesi olan tek ilçe belediyesi Beyşehir oldu. Şehir içi ve şehirler arası yollarda, hava limanlarında yol çizgi uygulamaları için tasarlanmış olan kendinden yürür bu çizgi makinesi ile artık yollarımızda, caddelerimizde kesik çizgi ve kesiksiz çizgileri çizebilir hale geldik. Bu makine ile cadde ve kavşaklarda çizgi ile yaya geçitleri de oluşturabiliyor, kaldırımları boyama imkanına sahip oluyoruz. Belden kırma özelliği sayesinde yüksek manevra kabiliyetine sahip olan kendinden yürür yol çizgi makinemiz, ilçemizdeki dar ve küçük yollarda da çizgi çalışması yapabilme özelliğine sahip bulunuyor."

Kaynak: AA