Batman'da Kırsal Kalkınmaya 20 Milyon Lira Destek

Batman'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırlanan 25 proje 20 milyon lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe destek almaya hak kazanan 40 milyon lira büyüklüğe sahip 25 proje, Batman Kültür Merkezinde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Batman Valisi Ahmet Deniz, törende yaptığı konuşmada, devletin kırsal kalkınma yatırımlarına büyük destek verdiğini söyledi.

Halk deyişiyle "devletin oğluna vermediğini" devletin verdiğini ifade eden Deniz, şunları kaydetti:

"Son 5-6 yılda kırsal kalkınmaya yaklaşık 71 milyon lira destek verilmiş. Kalkınma zaten kırsaldan başlar, biz bir taraftan sanayileşip teknoloji ile buluşuyoruz, diğer taraftan da tarım alanında gelişiyoruz. Tarımı bırakmamız mümkün değil çünkü toprağa yatırım her zaman önemlidir."

Deniz, terörün bölgedeki hain saldırıları sonucu bölgede tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğine işaret ederek, terörün bertaraf edilmesiyle bölgenin kalkınması için yayların yeniden açıldığını ve devletin inanılmaz destekler sağladığını aktardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas da hibe desteği için başvuru yapılan 36 projeden 25'inin kabul edildiğini belirterek, "Bu da 40 milyon tutarında. Projelerin hibe desteği tutarı 20 milyon." dedi.

Projelerin tanıtıldığı toplantıya Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile proje sahipleri katıldı.

Kaynak: AA