Başkan Boedder İle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2 Nisan Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği (BOEDDER) ile kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Boedder İle Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleşen programa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Zonguldak Karaelmas Otizmli Bireyler Derneği Başkanı Salim Tan, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Berna Şengün, Yönetim Kurulu Üyeleri ve aileleri katıldı.

Programda oda katılımcıların talep ve önerilerini dinleyen Belediye Başkanı Cemal Akın ayrıca Bartın Belediyesi çalışmaları hakkında da çeşitli bilgiler verdi. Programda konuşma yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ”Otizmli ve engelli bireylerimizin yaşamlarını rahat bir şekilde idame ettirebilmeleri, sosyal hayata kanalize edilebilmeleri amacıyla bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımıza bir yenisi de eklemek üzere çalışma başlattık. 1929 yılında mezbaha binası olarak yapılan, uzun süredir atıl durumda bulunan tarihi eski mezbaha binasında ’Engelsiz Sanat Evi’ projemizi gerçekleştireceğiz. Evlatlarımızın hem eğitim görecekleri hem de güzel vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız. Otizm ve engelli vatandaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst seviyeye çıkarmak, toplumsal yaşamlarını kolaylaştırmak istiyoruz. Onların geleceğe güvenle bakabilmelerine katkı sağlamak içinde Bartın Belediyesi olarak ihtiyaç duyduğunuz her noktada imkanlarımız ölçüsünde gereken desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaynak: İHA