Aksaray'a 16 Milyon 158 Bin Lira Ödenek

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında Aksaray'a 16 milyon 158 bin lira ödenek tahsis edildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda 2018 KÖYDES Tahsisat Komisyonu toplantısı düzenlendi.

Vali Aykut Pekmez, burada yaptığı konuşmada, KÖYDES projesi kapsamında ağırlıklı olarak kilitli parke taşı döşeme işlerinin yapıldığını ve bu çerçevede köylerin ana giriş ve meydanlarının daha önceki yıllarda büyük ölçüde tamamlandığını söyledi.

2018 yılı ödeneğinin geçen seneye göre arttığını belirten Vali Pekmez, 2018 yılı KÖYDES projeleri için Aksaray'a 16 milyon 158 bin 460 lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.

Geçen yıl ayrılan bütçenin büyük bir kısmının kilitli parke taşı yapımı için kullanıldığını ve bu sene de köylerden yoğun taş talebi geldiğini kaydeden Vali Pekmez, "Ödenek tahsisatları merkez ve ilçelerimizin nüfus durumu, içme suyu ve diğer altyapı hizmetleri göz önünde bulundurularak Ankara'da yapıldı. Aksaray için gönderilen ödenekler ihtiyaç ve öncelikli duruma göre kullanılacak. Ödenek köy alanlarının büyüklükleri önceki yıllarda KÖYDES'ten yapılan işler ve verilen taş miktarları göz önünde bulundurularak adaletli bir şekilde dağıtılacak." dedi.

Vali Pekmez, yapılacak işlerin ihale süreçlerinin kısa sürede sonuçlandırılması ve işlerin hemen başlatılmasını, kaymakamlar ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin ihale planlamalarını yapmalarını, işlerin yakından takip edilerek kontrol ve denetimleri noktasında aksamaya meydan verilmemesini istedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Kubilay Ant, vali yardımcıları, Şahin Bayhan ve Gürkan Karaman, kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün ve ilgili il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA