Nemrut Dağı'nda Doğa Yürüyüşü Yapıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Krater Gençlik ve Spor Kulübünce hayata geçirilen "Spor Yaşam Şeklimdir" adlı SODES Projesi kapsamında Nemrut Dağı Krater Gölü kenarında doğa yürüyüşü düzenlendi.

Krater Gençlik ve Spor Kulübünce Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen Spor Yaşam Şeklimdir Projesi kapsamında Nemrut Dağı'nda düzenlenen doğa yürüyüşü, 70 doğa ve sporseverin katılımıyla yapıldı.

Nemrut Dağı’nın zirvesinde başlayan yürüyüş kapsamında dünyanın en büyük ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelliği taşıyan Nemrut Krater Gölü kenarında yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe katılan Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, yaptığı açıklamada, bu tür etkinliklerin oldukça önemli ve gerekli etkinlikler olduğunu ifade ederek, imkanlar dahilinde bu tür etkinliklerin devamını sağlayacaklarını ifade etti.

Krater Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ömer Uğur'un ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, Bitlis Valiliği Proje Koordinasyon ve Eğitim Merkezi (BİPEM) Müdürü Necati Kaya ve Tatvan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hasip Ece de katıldı.

Kaynak: AA