Memur Sen'den Berat Kandili Mesajı

Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Çoban, Berat Kandilinin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Memur Sen'den Berat Kandili Mesajı
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutladı. Çoban, “11 Ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerife sayılı günler kala dinimizde büyük önem taşıyan bir güne daha ulaşmış bulunmanın mutluluğunu ve manevi huzurunu yaşıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bugünlerde manevi bereketi yüksek bu mübarek Berat kandilinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘Berat temize çıkmadır’

30 Nisan gecesi idrak edilecek olan Berat kandilinin günahlarımızdan arınma ve hayırlara erme noktasında Müslümanlar olarak hassasiyetle idrak etmemiz ve değerlendirmemiz gereken hayır kapısı olduğunu işaret eden Memur Sen İl Temsilcisi Mustafa Çoban, Berat ‘ın(Beraet), Arapça’da temize çıkma anlamına geldiğini, Ramazan’a ulaşmak noktasında yolcu olan Müslümanların, Ramazan’dan önceki son dua, arınma ve makamını yükseltme gecesi olduğunu söyledi.



‘Ramazan’ın muştucusu’

Çoban, “ Berat, iştirakiyle tüm diyarları şereflendiren Ramazan’ın da muştucusu, hazırlayıcısı mesabesindedir. Hızla akıp dönen ömürler, ancak böylesine geceleri idrak etmek ve kurtuluş ile dua kapılarının hakkını vermek gibi hasletlerle vuslata ulaşabilir. Memur sen ailesi olarak kalp gözümüzü açacak, maneviyat esintisini estirecek bu gecenin hayırlara, güzelliklere ve tüm dünyada adaletin hakim ve sürekli kılınmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA