Süleymanpaşa'da 'Robotik Kodlama Ve Stem' Sınıfı Açıldı

Süleymanpaşa ilçesindeki 50. Yıl Ortaokulu'nda "Robotik Kodlama ve Stem" sınıfı açıldı.

Süleymanpaşa Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, sınıfın açılış törenine Kaymakam Arslan Yurt, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Hulusi Tatar, açılışta yaptığı konuşmada, okullarında böyle bir sınıf açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, öğrencilerin sınıfta bilgisayar teknolojilerinde kullanılan yazılımın temelini öğreneceklerini, öğrencilerin bilime merak duygularının artacağını, teorik eğitimlerin uygulamaya döküleceğini aktardı.

Süleymanpaşa Kaymakamı Yurt ise, çocukların her alanda en iyi şekilde eğitim almaları gerektiğini, bilgisayar yazılımı konusunun eğitim sistemine geç girdiğini, ancak genç ve dinamik yapısıyla ülkenin hızlı bir şekilde bu işe adapte olduğunu, artık taklit eden değil icat eden olmak için çocuk yaşta teknolojik eğitime merak ve istek uyandırılması gerektiğini ve bu sınıfların çocukların ufkunu açacağını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da, çağın gerektirdiği teknolojileri uygulamaya çalıştıklarını, her geçen yıl robotik kodlama sınıfları sayısının artırılacağını kaydetti.

Yapılan gösterilerin ardından sınıfın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA