ÖNDER Şube Başkanı Gökdemir, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu

Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Diyarbakır Şube Başkanı İbrahim Gökdemir, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Kentteki sivil toplum kuruluşları içindeki etkin faaliyetleriyle tanınan Gökdemir, 27. dönem Diyarbakır milletvekili aday adayı oldu.

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, seslerini duyurmak için başlattığı ve uzun süre devam ettirdiği oturma eylemini organize eden Gökdemir, ailelerin feryatlarının tüm ülkeye ulaşmasını sağladı.

Bölgedeki İmam Hatip okullarının yaygınlaşmasında da önemli rol alan Gökdemir, girişimleri sonucu bölgede birçok İmam Hatip okulunun açılmasına katkı sağladı.

Gökdemir, kentin "Sahabeler ve Nebiler Diyarı" olarak anılması amacıyla 2006 yılında ilk defa "Diyarbakır'ın Fethi" etkinliğini organize ederek, bölgenin ve ülkenin gündemine taşıdı.

Mardin doğumlu Gökdemir, Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeli olarak görev yapıyor.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen İl Başkanı, İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır kurucu üyeliği, Diyarbakır Fetih Platformu Koordinatörlüğü, "Diyarbakır 72 Sivil Toplum Kuruluşu" sekreterliği görevlerinde bulunan Gökdemir, halen ÖNDER Diyarbakır Şube Başkanı ile Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörlüğü görevlerini de yürütüyor.

İyi derece Arapça, orta derece İngilizce bilen Gökdemir, evli ve 5 çocuk babası.

Kaynak: AA