Milletvekili Aday Adaylığı İçin İstifalar

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Hacı Murat Dinçer, görevinden istifa ederek, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için istifa ettiğini belirtti.

Türkiye'de AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a milletin verdiği desteğin önemine işaret eden Dinçer, "Nasip olursa gurbet görevimin yerine artık memleket görevinde siyaseten AK Parti kadrolarında sorumluluk almak iradesindeyim." ifadesini kullandı.

2015'te gönüllü olarak Şırnak'ta görev aldığını kaydeden Dinçer, şunları ifade etti:

"Şırnak'ta görev sürem boyunca önemli badireler atlattık. Çukur, barikat dönemini beraber atlattık. FETÖ ile mücadelemiz oldu. 15 Temmuz'da yine halkımızla beraber hain darbe girişimini önlemek için girişimlerimiz oldu. Bugün itibariyle 25 yıllık meslek hayatımda milletvekili aday adayı olmak için emeklilik dilekçemi verdim. Bundan sonra kendi uzmanlık alanımda, terörle mücadele alanındaki hizmetlerimde, Allah nasip ederse, büyüklerimiz takdir ederse, halkımız teveccüh gösterirse mücadelemi sürdüreceğim. Özellikle FETÖ ile gerekli olan mücadeleyi Meclis çatısı altında sürdürmeyi düşünüyorum."

Dinçer, "Bölge ile ilgili, özellikle terör ile ilgili devlet memuru olarak hayata geçiremediğim bir takım projelerim var. Onları Allah nasip ederse 25 yıllık tecrübemi kullanarak Meclis çatısı altında hayata geçirmek istiyorum." açıklamasında bulundu.

Dinçer, 9 Nisan 2016'da Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirilmişti.

Kaynak: AA