Kakava-Hıdırellez Şenlikleri'ne Doğru

Edirne'de, 5-6 Mayıs'ta Sarayiçi’nde düzenlenecek olan şenliklerde toplu ulaşım araçlarının 24 saat hizmet vereceği bildirildi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tur otobüsleri ile gelen ziyaretçiler için 4 ayrı güzergah belirlendiği ifade edildi.

Vatandaşların ETUS ile Sarayiçi’ne ulaşım sağlayabilecekleri, şenlik alanına araç ile giriş yapılmasına izin verilmeyeceği aktarılan açıklamada, "Şenliklere özel araçları ile gelecek vatandaşlar, Saraçhane mevkisinde Tekke Kapı Caddesi üzerinde oluşturulan ücretsiz araç park yerlerine araçlarını park ederek, Kanuni Köprüsü’nden yaya olarak şenlik alanına ulaşabilecekler. Yıldırım ve Yeniimaret çevresinden gelecek vatandaşlar ise, Balkan Şehitliği tarafından şenlik alanına araçlarla giriş yapamayacaklar. Bu bölgeden gelenlerin yalnızca yaya olarak şenlik alanına girebilecek." ifadeleri kullanıldı.

Şehir dışından veya şehir içindeki otellerden tur otobüsleriyle gelecek ziyaretçiler de Tekke Kapı Caddesi üzerindeki ücretsiz otobüs park yerlerine gelerek şenlik alanına ulaşabileceği dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tur otobüsleriyle gelecek ziyaretçiler için güzergahlar belirlendi. (1 Nolu Güzergah) Otobandan Gelecekler, Otoban Kavşağı- Lalapaşa Yolu- Üzüm Toplayan Kadın Heykelli Kavşak - Şahintepesi 11. Sokak - Tekkekapı Caddesi - Otobüs Park Alanı. (2 Nolu Güzergah) D-100 Karayolun üzerinden ve Yeni Yerleşim Bölgesi Otellerden Gelecekler: Talatpaşa Caddesi- DSİ Kavşağı- Zübeyde Hanım Caddesi- Jandarma Kavşağı- Turan Dursun Caddesi- Üzüm Toplayan Kadın Heykelli Kavşak - Şahintepesi 11. Sokak - Tekkekapı Caddesi - Otobüs Park Alan. (3 Nolu Güzergah) Ayşekadın Mevkisinden Gelecekler: Talatpaşa Caddesi- Orduevi Kavşağı- Ziraat Bankası Kavşağı- Hükümet Caddesi-Tekkekapı Caddesi - Otobüs Park Alanı. (4 Nolu Güzergah) Şehir Merkezinden, Karaağaç ve Kapıkule Mevkisinden Gelecekler: Talatpaşa Caddesi- Ziraat Bankası Kavşağı- Hükümet Caddesi-Tekkekapı Caddesi - Otobüs Park Alanı."

Kaynak: AA