Çanakkale'de Klasik Otomobil Turu

'2018 Troya Yılı' etkinlikleri kapsamında kente getirilen 25 klasik otomobil ilgi gördü.

Çanakkale'de Klasik Otomobil Turu
Çanakkale'de, "2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında klasik otomobil turu düzenlendi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) ile Çanakkale Belediyesince organize edilen ve 25 klasik otomobilin yer aldığı etkinlikte, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da direksiyona geçip, şehir turuna katıldı.

DemircioğluCaddesi'nden yola çıkan 25 klasik otomobil, Cumhuriyet Meydanı'ndan geçip ÖzgürlükCaddesi üzerinde tur attı. 1940 ila 1970'li yılların sonuna kadar üretilenChevrolet, Pontiac, Buick, Oldsmobile gibi bir döneme damgasını vurmuş 25 araca, vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

ErtemEğilmez'in yönettiği 1972 yılı yapımı "Tatlı Dillim" filminde kullanılan1960 model Chevrolet Impala Convertible marka otomobilin de yeraldığı araçları, çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

İKOD Başkanı Serkan Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'ye kente ikinci ziyaretleriolduğunu söyledi.

Çanakkale'nin güzel bir şehir olduğunu, burada olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Okay, "Çanakkale halkını bu sergiyi ziyaret etmeye davet ediyoruz.Çeşitli marka ve modellerde 1940'lı yıllardan 1970'li yıllarınsonunda kadar Chevrolet, Pontiac, Buick, Oldsmobile gibi bir dönememarkasını vurmuş modellerin çeşitli örnekleri burada yeralıyor. Biz üyelerimizle Çanakkale'deöncelikle Troia ve Assos bölgesini ardından da Gelibolu TarihiYarımadası'nı ziyaret edeceğiz. Ziyaret sonunda 25 araçla İstanbul'ageri döneceğiz." dedi.

Kaynak: AA