Bodrum'da 'İki Yaka Yarım Aşk' Filmin Gösterimi

Mübadele dönemini konu alan 'İki Yaka Yarım Aşk' adlı filmin gösterimi Bodrum'da yapıldı.

Bodrum'da 'İki Yaka Yarım Aşk' Filmin Gösterimi
Mübadele dönemini konu alan "İki Yaka Yarım Aşk" adlı kısa filmin gösterimi Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapıldı.

Gösterim öncesi, filmin yönetmeni Nurdan Tümbek Tekeoğlu ve bazı oyuncuların katılımıyla söyleşi düzenlendi.

Filmin oyunculardan Selda Alkor, babasının dedesinin Kafkasya'dan göç ettiğini, göçü yaşamış ailelerden birinin kızı olduğunu söyledi.

Mübadeleyi çok farkı düşündüğünü, mübadelenin düşündüğünden farklı olduğunu öğrendiğini anlatan Alkor, "Her şey dört dörtlük. Oh ne güzel. Oradan anavatanına gelmiş oluyorsun. Sana burada da bir sürü şey veriyorlar. İnsan bundan başka ne ister. Ben sevgili Nurdan'a çok teşekkür ediyorum, mübadeleyi öğrendim, mübadelenin ne kadar acılı bir iş olduğunu öğrendim. O insanların hayatında önemli saydığı her noktayı, her duygusal olayı öğrendim." diye konuştu.

Sezai Aydın ise, babası, iki amcası ve halasının Kırım'dan göç edip farklı yerlere yerleştiklerini, soyadı kanunu çıktığında ayrı soyadları aldıklarını anlattı.

Aydın, "Bu göç, zorunlu göç. İnsanları kardeşlerinden ayırabiliyor. İki amcam ve bir halam. Bir tek babamın büyüğü olan amcamı 6 yaşında gördüm. Ondan sonra da görmedim." diye konuştu.

Yönetmen Nurdan Tümbek Tekeoğlu da, filmi izleyen mubadillerin kendisinden bir şey bulduğunu, bazılarını bu filmi bir belgesel olarak nitelendirdiğini kaydetti.

Söyleşinin sonunda, organizasyon yetkililerince yönetmen, oyuncular ve katkıda bulunanlara Bodrum Sağlık Vakfı'nda engelli bireylerin seramik atölyesinde yaptığı plaketler verildi.

Daha sonra 1924 yılındaki bir göçün anlatıldığı film gösterimi yapıldı.
Kaynak: AA