Başkan Baran, Hizmetlerini Anlattı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, hizmetlerini anlattı.

Baran, Tütünçiftlik Kültür Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, görevdeki 4 yılında yaptığı yatırımlara işaret etti.

Hazırladıkları seçim beyannamesinde 150 milyon liralık yatırım sözü olduğunu hatırlatan Baran, ilçede 400 milyon liralık yatırımı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Beyannamede yer alan projelerin yüzde 80'ini tamamladıklarını belirten Baran, "Yüzde 20'lik kısım ise diğer kurumlarla birlikte çalışma yürütmemiz gereken kısım. Bunlar için de çalışmalarımız sürüyor. Ama baktığımızda beyannamede yer almamasına rağmen 250 milyon liralık fazladan yatırımı hayata geçirmişiz." ifadelerini kullandı.

Baran, ilçedeki eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlatarak, şunları kaydetti:

"Körfez'i 'sanayi ve liman kenti' dışında ilim kenti yapma noktasında da çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda sadece son 2 yılda 20 milyon liraya yakın destek verdik. İlkokul 5'inci sınıf öğrencilerine 4 yılda 12 bin 700 bisiklet dağıttık. Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi adına gelen tüm talepleri cevaplandırdık. Ayrıca Türkiye'de öğrencilere, eğitime katkı payı veren tek belediyeyiz. Bu yıl 3 bin 150 öğrenciye, 4 yılda toplam 10 bin 538 öğrenciye, 9 milyon 693 bin liralık destek sağladık."

Kaynak: AA