Babun Maymunu 'Cumali' Hayvan Parkının Maskotu Oldu

Doğu Akdeniz'in tek hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip Tarsus Hayvan Parkı'nda doğan ilk babun maymunu ilgi odağı oldu Tarsus Hayvan Parkı Biyoloğu Atlı:'Cumali elimizde doğdu. Cumali'yi biraz da gözden sakınarak, el bebek gül bebek yetiştirdik. Elimizle yedirdik, birlikte oyunlar oynadık. Bu sebeple insanlara çok alışkın, ziyaretçilerle iletişimi çok güzel'

Babun Maymunu 'Cumali' Hayvan Parkının Maskotu Oldu
İçel'in Tarsus ilçesindeki hayvan parkında dünyaya gelen ilk babun maymunu olan "Cumali", sempatik hareketleriyle hayvanat bahçesinin maskotu haline geldi.

Doğu Akdeniz'in tek hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Tarsus Hayvan Parkı'nda doğan ve yırtıcılığıyla bilinen babun maymunu, aldığı özel bakım sayesinde kısa sürede yaşam alanına uyum sağladı.

Veteriner ve hayvan bakıcıların elleriyle beslediği bir yaşındaki "Cumali" adı verilen maymun, uysal hareketleriyle dikkat çekmeye başlayınca ziyaretçilerle daha fazla vakit geçirmesi sağlandı.

Ziyaretçilerin kendisine hediye ettiği oyuncaklarla eğlenen Cumali, sevimli halleri ve oyun oynamaya olan düşkünlüğüyle hayvanat bahçesinin maskotu haline geldi.

Hayvan parkının misafirleri ve çalışanlarının "Cumo" diye seslendiği babun maymunu, kendisi gibi diğer 4 aile üyesiyle yaşam alanında büyük ilgi ve sevgi görüyor.

- "Cumali'yi biraz da gözden sakınarak, el bebek gül bebek yetiştirdik"

Tarsus Hayvan Parkı Biyoloğu Altay Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babun maymunlarının, yırtıcılıkları nedeniyle "ormanların köpekleri" olarak adlandırıldığını vurgulayarak, "Babun maymunları vahşi doğada çok yırtıcıdır. Kendi başlarına avlanabilirler. Kendilerinden büyük otcul hayvanları bile yiyerek, beslenebilirler." dedi.

Cumali'nin hayvan parkında doğan ilk babun olduğu için özel ilgi gördüğünü aktaran Atlı, aile üyeleriyle uyumlu şekilde yaşadığını söyledi.

Atlı, maymuna bir "bebek" gibi baktıklarını belirterek, "Cumali elimizde doğdu. Cumali'yi biraz da gözden sakınarak, el bebek gül bebek yetiştirdik. Elimizle yedirdik, birlikte oyunlar oynadık. Bu sebeple insanlara çok alışkın, ziyaretçilerle iletişimi çok güzel. İnsanlar da buraya geldiğinde onu bir maskot haline getirdiler. Buraya gelen çoğu ziyaretçi, Cumali'nin adını bilir. Hatta ona 'Cumo' şeklinde seslenirler." diye konuştu.

Cumali'nin kendisine ilgi gösteren ziyaretçilerle oyun oynayarak vakit geçirmeyi sevdiğini belirten Atlı, şöyle konuştu:

"Cumali, vatandaşlarımız tarafından çok ilgi görüyor. Ziyaretçiler ona sürekli hediye getiriyor. Oyuncağı ve bir topu var. Onlarla oynamayı çok seviyor. Ziyaretçilerimiz Cumali'yi beslemek istediklerinde bizim gözetimimiz altında, yanına yaklaşıp ona ikramlarda bulunabiliyorlar. Şu an ufak bir kardeşi oldu. Onunla oyun oynamak istediğini çok belli ediyor. Kardeşi oyun oynayamayacak kadar küçük olmasına rağmen, ısrarla onun yanına gidiyor ve sevmeye çalışıyor. İnsanlara karşı nasıl ılımlı davranıyorsa, aile üyelerine karşı da aynı şekilde bir yaklaşım gösteriyor. Hayvan parkının temizlikçisi, teknik personeli, hayvan bakıcısı ve veterineri Cumali'inin arkadaşı gibi. Herkesin mutlaka onunla bir anısı vardır. Çalışanlar zaman zaman kafesin içerisine girerek Cumali ile birlikte oyun oynar."

Kaynak: AA