Zihinsel Engelli Çocuklar Kurslarla Sosyalleşiyor

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi tarafından yürütülen el sanatları ve galoş yapımı kurslarına katılan engelli öğrenciler hem sosyalleşiyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

El sanatları ve galoş yapımı kurslarıyla el becerilerini geliştiren öğrenciler, bu ürünlerin satılmasıyla da gelir elde ediyor.

ZİÇEV Tekirdağ Müdürü Yaşar Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın, zihinsel engellileri bir araya getirip topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Güneş, bu kurslarla çocuklara el becerisi kazandırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "El sanatları atölyelerimizde çocuklar eğlenerek ortaya ürünler çıkarmaya çalışıyor. El sanatları ve galoş yapımı kursu çocukların sosyalleşmesi için de çok faydalı." dedi.

Vakıfta birçok çocuğun farklı kurs ve eğitimlerden geçtiğini belirten Güneş, "Kurumda her yaştan çocuğa tam gün eğitim veriliyor. Çocukların güzel zaman geçirmesi için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Galoş kursumuz da devam ediyor. Galoşların özel alıcıları var ama böyle bir şey yapmamızın amacı ekonomik gelir elde etmek değil. Burada çocuklara galoş yaptırarak beceri kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ahmet Uçak, arkadaşlarıyla galoş yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA