YEE'den Hindistan'da İki Dilde Masal Anlatım Etkinliği

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de "Herkes İçin Masallar" projesi kapsamında "İki Dilde Örülen Masallar" etkinliği düzenledi.

YEE'den yapılan açıklamaya göre, Jamia Millia Islamia (JMI) Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar ve JMI Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talat Ahmad da katıldı.

Büyükelçi Torunlar, etkinlikte yaptığı konuşmada, küçükken kendilerine masal anlatıldığında, ona inanıp inanmadığının sorulmadığını, söz konusu masalların gerçek olup olmadığının da söylenmediğini anlattı. Torunlar, "Sonra biz büyüdük, kendi hikayelerimizi başkalarına anlatmaya başladık ve biz de hiçbir zaman onlara 'hikayemize inandınız mı' diye sormadık. Anlattığımız hikaye başkasından duyduğumuz bir hikaye olabilir, kendi hikayemiz olabilir; bunun ne olduğu, bu anlamda içeriği önemli değildir, hikayelerin yaralarımızı iyileştirmek gibi bir özelliği vardır." dedi.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi'nin kurucularından hikaye anlatıcısı Nazlı Çevik Azazi (Türkiye) ve Jessica Willson (İngiltere) ana dillerini masallarla buluştururken, müzisyen Faysal Macit de ritmleri ve melodileriyle onlara eşlik etti. Etkinliğe katılanlara, Hint yemekleri, Türk kahvesi ve lokum ikram edildi.

Kaynak: AA