Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından kamp ve spor kompleksi inşaatının yapımına başlandı.

Eski Marmara Yatılı Bölge İlköğretim Okulunun yanında yaptırılacak olan tesiste başlayan kazı ve inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Siirt İl Özel İdare YSE Spor Kulübü Başkanı Hifzullah Canpolat, böyle bir eseri Siirt’e kazandıracak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Canpolat, spor tesislerinin Siirt'e kazandırılmasında her türlü desteği veren Vali Ali Fuat Atik ve Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'a teşekkür etti.

Çevreye duyarlı ve saygılı olduklarını belirten Canpolat, inşaatın yapılacağı alanda bulunan ağaçların yerinden sökülerek başka uygun alanlara dikilmesini sağlamak amacıyla Batman'dan bir ağaç söküm dikim aracını getirdiklerini sözlerine ekledi.

- Siirt'te aile içi şiddet ve cinsel istismar konularında eğitim

Siirt Valisi Ali Fuat Atik'in eşi Fulya Atik öncülüğünde şiddet olaylarına karşı bilinçli toplum oluşturulmasına yönelik eğitim çalışmalarına devam ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Siirt Müftülüğü işbirliğinde Kur'an kursu öğretici ve öğrencilerine aile içi şiddetin önlenmesi, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve cinsel istismarın önlenmesine yönelik dokuz haftalık eğitim çalışmasının son dersi Vali Konağı'nda verildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Fulya Atik, seminerlerin ve toplantıların uzman sosyolog ve psikologlar tarafından verildiğini belirtti.

Atik, sağlıklı birey ve toplum için her türlü eğitim çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- Başkan Taşkın'dan okul ziyareti

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, "Gençlik Buluşmaları" kapsamında Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşi programında bir araya geldi.

Taşkın, okulun konferans salonunda birikim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Siirt Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Taşkın, okulda incelemelerde de bulundu.

Kaynak: AA