Sakarya'da Sağlık Çalışanları Hakkında FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan haklarında dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9 sağlık çalışanı sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, iki tutuksuz sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada dinlenilen tanık A.O.B, sanıklardan T.D'yi tanıdığını söyledi.

Sanığın Hendek ilçesinde doktorluk yaptığını belirten A.O.B, "Aile hekimi olarak görev yapar. 2013 yılında Edirne'ye bir geziye gitmiştik, sanık da katılmıştı. Ben silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla mahkemenizde yargılanmaktayım, ayrıntılı savunma yapmıştım. Geçmiş tarihte katıldığım sohbet toplantılarına sanık T.D'nin katılıp katılmadığını hatırlamıyorum. T.D'nin FETÖ ile ilgili herhangi bir faaliyetinin olup olmadığını bilmiyorum." dedi.

Tanık T.D de söz konusu sanığın, oturduğu muhitteki sağlık ocağında çalıştığını dile getirerek, "Zaman zaman sohbetlere katılıyordum, sanık T.D de bildiğim kadarıyla sağlıkçıların grubuna sohbet toplantılarına katılıyordu." diye konuştu.

Söz verilen tutuksuz sanık T.D, tanık beyanlarında aleyhte olan hususları kabul etmediğini dile getirerek, sohbet toplantılarına katılmadığını öne sürdü.

Tutuksuz sanık A.T de tanık beyanlarında ve mahkeme dosyasına giren belgelerde kendisini ilgilendiren bir durum olmadığını söyledi.

Söz alan sanık avukatları da gelen belge ve bilgiler ile tanık ifadelerindeki aleyhte olan hususları kabul etmediklerini ifade ederek, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını istedi.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporunun beklenilmesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, İl Emniyet Müdürlüğü'nden gelecek dijital materyal raporunun beklenilmesine karar vererek, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 18 Eylül'e erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 9 sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Aralarında doktor, laboratuvar teknisyeni ve teknikeriyle tıbbi sekreterin bulunduğu 9 sanığın, örgütle iltisakı nedeniyle kapatılan Ufuk Sağlık Sen'e üye olduğu belirtilen iddianamede, bazı sanıkların kapatılan Bank Asya'da hesabının bulunduğu kaydediliyor.

Kaynak: AA