Koşabiliyorken Koştular

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Koşabiliyorken koş' projesi kapsamında bir araya gelen genç yaşlı çok sayıda vatandaş aynı anda spor yaptı.

Koşabiliyorken Koştular
Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Koşabiliyorken koş" projesi kapsamında bir araya gelen genç yaşlı çok sayıda vatandaş aynı anda spor yaptı.

7'den 70'e spor yapılacağı duyurusunun ardından yaklaşık 500 kişi Şükrüpaşa Atletizm Sahası'na geldi.

Spor etkinliğine katılan bürokrat, akademisyen, öğretmen, doktor, sağlıkçı, öğrenci, milli sporcu, işçi, ev hanımı ve emekli vatandaşlar müzik eşliğinde antrenörle ısınma hareketlerinde bulundu.

Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan da projeye katılanlarla spor yaptı.

Güler, tüm vatandaşların projeyle bir araya geldiğini belirterek, "Genci yaşlısı tüm sporcuların etkinliğe sahip çıkması bizleri de çok mutlu etti. Sağlıklı yaşam için mutlaka spor yapmalıyız. 7'den 70'e herkes var, tüm halkımız burada cıvıl cıvıl. Halkımızı tüm yaz boyunca spora bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Emine Girti (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün torunları ile spor yaptığını söyledi. Sporun her yaşta yapılabileceğini belirten Girti, "Çok güzel bir etkinlik. Yaşlılar evde oturmamalı, sokağa ve spor salonlarına çıkıp en azından günlük ısınma hareketlerini yapmalı. Bu sayede sağlıklı bir yaşlılık geçirirler. Sporun yaşı yoktur, her zaman ve her yerde spor yapılabilir." diye konuştu.

Ev hanımı Burcu Tuncay (35) da oğlu tekvandoyla uğraşırken, kendisinin de spor yaptığını ifade etti. Hanımlarının eve bağımlı olmaması gerektiğini anlatan Tuncay, "Ev hanımı isterse her şeyi yapar. Evdeki işlerimi yaptıktan sonra oğlumla birlikte spor yapıyorum. Tüm ev hanımlarına bu şekilde örnek olmak isteriz." dedi.

Milli tekvandocu Nur Demir de tüm vatandaşların bir arada spor yapmasının birlik beraberlik ruhuna katkı sağladığını bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığının bu projesi kapsamında Türkiye'de çok kişinin spora başladığını dile getiren Demir, spor yapmanın mesleği, yaşı ve cinsiyeti olmadığını kaydetti.
Kaynak: AA