Karpowership, Mozambik Ve Sudan'da Elektrik Üretecek

Karadeniz Holding'in iştiraki Karpowership'in Mozambik ve Sudan'a elektrik tedarik etmek amacıyla sözleşme imzaladığı bildirildi.

Karpowership'ten yapılan açıklamada, şirketin Türkiye'nin teknolojisini Afrika'ya taşımaya devam ettiği belirtildi.

Karpowership'in 2016'da Zambiya'ya elektrik vermek üzere Mozambik'in Nacala bölgesine konuşlandığı ifade edilen açıklamada, 48 megavat kurulu güçteki Karadeniz Powership İrem Sultan gemisinin 5 yıl boyunca Mozambik'e elektrik sağlayacağı kaydedildi.

Sudan elektrik kurumu STPGC ile yapılan elektrik alım sözleşmesi çerçevesinde de bu ülkeye 150 megavat kapasiteyle elektrik verileceği bildirildi.

Afrika için sürdürülebilir elektrik sağlama hedefi doğrultusunda bölgenin ek elektrik ihtiyacının karşılanacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Enerji gemilerinin, büyüyen ekonomilerin artan taleplerini karşılayabilmek, ülkelerin elektrik kaynaklarına önemli katkıda bulunmak ve çeşitli endüstrilere ekonomik ve güvenilir elektrik sağlayarak istihdam olanakları yaratma hedefleriyle operasyonlarını sürdürmesi planlanmaktadır. Karpowership, Mozambik ve Sudan'ın sosyal ve ekonomik gelişimini destekleyerek, güvenilir, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı elektrik sağlamaya devam edecektir."

Kaynak: AA