İpek Böcekleri Üreticilere Teslim Edildi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için ipek böcekçiliği üretimi yapacak olan çiftçilere ipek böceği desteğinde bulundu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarafından başlatılan, İpek Böcekçiliği Yetiştirme Projesi kapsamında eğitim verilen çiftçilerin evlerinde ipek böceği yetiştirmek için raflar kurulmasının ardından, getirilen ipek böcekleri çiftçilere teslim edildi.

17 üreticiye 33 kutu ipek böceği verildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, şehirde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yapılan projelerin başarıyla sürdüğünü belirtti.

40 gün gibi kısa sürede ürün verecek ipek böcekleri çiftçilerin mutlu olmasını sağlayacağını söyleyen Yaman, sözlerine şöyle devam etti:

"Çiftçilerimizin gelir getirici yöntemler ile kazanmasını istiyoruz. İpek böcekçiliğinin de bu noktada önemli kazanılar sağlıyor. İlimizde tarım ve hayvancılık konusunda da hassas bir çalışma içindeyiz. Projelerimizle çiftçilerimize önemli destekler vermekteyiz. Gelir getirici alternatif tarım ve hayvancılık çalışmaları yer alıyor.

Bu konuda daha önce ipek böcekçiliği yetiştirilmesi projesine start vermiştik. Projemizle gerekli ekipmanları sağlamanın akabinde ipek böceklerini üreticilerimize teslim ettik."

Özellikle dut ağaçlarının yoğunlukla olduğu Savur ilçesinde projeye hayat verdiklerini aktaran Yaman, şöyle konuştu:

"Biz yaptığımız tüm projelerde ilçelerimizin yapısını gözeterek yol haritası belirliyoruz. İpek böcekçiliği projesi de dut ağaçlarının yoğun olduğu Savur ilçemiz için ideal bir yerdi. 40 gün gibi kısa bir sürede yetişen ipekler çiftçilerimizin ekonomik anlamda sevinmesine neden olacak. Bu konuda başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz. Bu tür çalışmalarımız ara vermeden devam edecek."

Kaynak: AA