Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, kent turizminin gelişmesi için farklı çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

ETSO tarafından düzenlenen toplantıda turizm sezonu öncesi yapılması gerekenler, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne'nin turizmden aldığı payı arttırmak istediklerini ifade ederek, "Edirne'de turizmin çeşitlendirilmesi ve ilimizin turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edirne'nin geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmesi için her türlü gayreti göstermekteyiz. Edirne'nin ticarette birinci önceliği turizm dolayısıyla neler yapılması gerekir? Bugün burada sizin taleplerinizi dinlemek için toplandık." diye konuştu.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da Edirne'nin turizm alanında kendini sürekli yenilediğini ve gelişime açık bir kent olduğunu ifade etti.

Toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve ETSO Meclis Başkanı Emre Alp de katıldı.

- Okullar Arası Tenis Turnuvası

Edirne Bahçeşehir Ortaokulu Yıldız Kız ve Erkekler Takımı, Okullar Arası Tenis Turnuvası'nda üçüncü oldu.

Okul Müdürü Mahmut Boztürk, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin spor alanındaki başarılarının sürdüğünü bildirdi.

Öğrencilerin sporla iç içe eğitim aldıklarını aktaran Boztürk, "Tenis branşında arka arkaya gelen başarılar sebebi ile gurur duyuyorum. Takım oyuncularını ve öğretmenlerini kutluyorum. Akademik başarı kadar sportif başarılara da önem veren bir okuluz. Gençlerin spora yönelmesi ve sevmesi için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

- Saros Körfezi'ne dikkat çekmek için yürüdü

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Orkun Akman, Saros Körfezi'ne dikkat çekmek için 109 kilometre yürüdü.

Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nin bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Körfezin tahribatlara uğradığını ifade eden Akman, "Her bölgenin ayrı ayrı sorunları var. Geçtiğim yerlerde bölgesel ve bütünsel sorunlar gördüm. Bunların ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekiyor. Bütünsel sorunlardan biri de balık çeşitliliğinin azalmasıdır. En büyük sorun budur. Gezdiğim güzergah boyunca amatör balıkçılarla, yerel halkla ve muhtarlarla görüştüm. Hepsinin ortak ifade ettiği gırgır ve trol avcılığının Saros'taki balık çeşitliliğini düşürdüğü ile ilgiliydi. Bununla ilgili bir an önce yasaklanması lazım. Hatta denizlerden uzaklaştırılması lazım." dedi.

Kaynak: AA