Edirne'de 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Yapıldı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğince 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması gerçekleştirildi.

Türkan Sabancı Kültür Merkezindeki etkinlik, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran'ı Kerim tilaveti sunulmasıyla başladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesinin 49 bin öğrencisinden 2 bin 665'inin uluslararası öğrenci olduğunu ve 2023'te mevcudu 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış olan Edirne'nin Türk medeniyetindeki hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün görüleceği en güzel şehirlerden olduğunu belirten Tabakoğlu, "Dünya zor zamanlardan geçiyor, daha da zorlaşacak gibi görünüyor. Bu zamanda 'insan en şerefli varlıktır, insana hizmet en büyük ibadettir' anlayışıyla, bu farklılıkları zenginlik gören, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışıyla komşularına önem gösteren 'hangi milletten olursa mutlaka kabulümüz olacak' anlayışıyla uluslararası öğrenci sayımızı arttırmak istiyoruz, kabul etmek yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Uluslararası Öğrenciler Dernekleri Federasyonu Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Necati İşbilen de Türkiye'de öğrenim gören 115 bin uluslararası öğrencinin 11 yıldır sürdürülen etkinliklerle ülkelerini tanıttıklarını belirtti.

İşbilen, Türkiye'nin 75 kentinde gerçekleştirilen etkinliklerin bu yılki finalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 12 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezinde yapacağını ifade etti.

Trakya Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Hakan Çalışkan ise "Onlarca renk yüzlerce kültür, dünya beşten büyüktür" sloganıyla gerçekleştikleri etkinlik sayesinde Edirnelilerin bir günde 16 ülkeyi gezmiş gibi olacağını kaydetti.

Meriç İlkokulu mehter takımının gösterisinin ardından, buluşmaya katkı sunanlarla makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ardından 16 ülkenin tanıtıldığı stant gezildi.

Kaynak: AA