Bandırmalı Gençler 'Hezarfen' Grubunda Birleşti

Bandırma'da havacılık alanında çalışma yapacak gençler, bir araya gelerek "Hezarfen" grubunu kurdu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri Cemal Mertkan Ereli, Erim Düzce ve Mustafa Özkar, Bandırma Havacılık ve Uzay Araştırmaları Derneği (HUZAD) Başkanı Artuğ Sayıner'i ziyaret etti.

Ereli, kurdukları grubun sosyal medyada 60 bin takipçisi olduğunu belirterek, "Grubumuzda 40'dan fazla kişi var. Bu çekirdek grubumuzla çeşitli çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Öncelikle bir 'Anadolu Kalkanı' projemiz var. Ayrıca Bandırma ve yöresi için 'Hava Savunma Sistemleri' projesi gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Uzaya ilk insansız Türk füzesini atmayı hedeflediklerini ifade eden Ereli, şöyle konuştu:

"Bu konuda iki ön deneme yaptık ve bunun altyapısını oluşturduk. Roketimizin yakıtı, potasyum nitrat-eritralden oluşan katı atık olacak. Motor denemelerimizde, ateşleme konusunda bir sorunumuz yok. Mayıs ayının sonuna doğru, Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin göstereceği bir alanda roket atımını gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda tabii ki maddi desteğe de ihtiyacımız olacak."

Sayıner de "Hezarfen" grubunda yer alan gençlerin derneğe üye olduklarını dile getirerek, "HUZAD, 1957'de kuruldu. O yıldan beri sürekli çalışan bir derneğiz. 1960'da Bandırma'da uzaya bir roket atma denemesinde bulunmuş ancak başarılı olamamıştık. Şimdi bu genç kardeşlerimizin, aynı girişimde bulunacak olmalarından mutluyum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA