Bandırma'da 'Uyuşturucuyla Mücadele Paneli'

Bandırma Kaymakamlığı tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "Uyuşturucuyla Mücadele Paneli" yapıldı.

Kaymakam Yazar, Barış Manço Kültür Merkezindeki panelde yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadele konusunda yeni bir uygulamaya geçildiğini söyledi.

Mahallelerde "uyuşturucu ile mücadele komisyonları" kuracaklarını belirten Yazar, "Bu komisyonlarda muhtarlar, okul aile birliği yöneticileri ve emniyet görevlileri yer alacak. Bu komisyonlar, uyuşturucuya yönelme ihtimali olanları belirleyerek gerekli önlemleri alacak." diye konuştu.

Sempozyuma katılan Orhan Eltan da oğlunun, "Baba, beni bu alışkanlıktan kurtar" demesi üzerine bu konuda elinden gelen çabayı harcadığını anlattı.

Tayin sebebiyle İstanbul'a gittiğini, Bandırma'da bıraktığı çocuğuyla bu yüzden ilgilenemediğini aktaran Eltan, şunları kaydetti:

"Yaşadıklarımı ifade etmek için kelimeler yetmez. Canımdan bir parça olan evladım, bir şekilde bu illete bulaşmış ve 'Baba beni kurtar' diyor. Hemen emekliye ayrılarak evime döndüm. Oğlumu bu illetten kurtarmak için girişimlere başladım. Sigara ile başlayan bu hata, telafisi olmayan hatalara sebebiyet veriyor. Çocuklarınızın hal ve hareketlerindeki değişiklikleri gözlemleyin. Cebine para, eline cep telefonu, benim yaptığım gibi altına sıfır arabayı vermekle babalık olmadığını geç de olsa fark ettim. Keşke bunları yapmasaydım da oğluma daha fazla zaman, sevgi verebilseydim."

Daha sonra sempozyuma katılan kuruluşların temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA