Arakan Mülteci Kampı Sahra Hastanesi'ne Ziyaret

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi ile TİKA, AFAD, Kızılay ve Diyanet Vakfı görevlilerinden oluşan bir heyet, hastaneye yaptıkları ziyarette Beşir Derneği'nce üç öğün yemek çıkarılan aşevini de gezdi.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği, TİKA, AFAD, Kızılay ve Diyanet yetkililerinden oluşan heyet, Arakan Mülteci Kampı Sahra Hastanesi'ni ziyaret etti.

Beşir Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Arakan Mülteci Kampı Sahra Hastanesi'ne gelen Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk, TİKA Dakka Program Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ile AFAD, Kızılay ve Diyanet Vakfı görevlilerinden oluşan bir heyet, hastane personeline ve hastalara üç öğün yemek çıkaran derneğin aşevini de gezdi.

Çalışmaları yerinde görmek ve destek vermek amacıyla ziyarete gelen heyete, doktorların tavsiyeleri doğrultusunda hastalara özel yemek çıkarıldığını aktaran dernek yetkilileri, bölgedeki diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Bölgede yardıma muhtaç 390 bin Arakanlı Müslüman çocuk bulunduğunu belirten Beşir Derneği yetkilileri, heyeti olası göç durumları için planlanan bin ailelik kamp alanı hakkında da bilgilendirdi. Son göçlerle bölgedeki Arakanlı sayısının 1,1 milyona ulaştığı kaydedildi.

Beşir Derneği'nin sunduğu sağlık destekleri ve aşevi hizmetinden memnun kaldıklarını dile getiren heyet, derneğin bölgeye yönelik diğer çalışmalarından haberdar olduklarını ve yapılan her faaliyetin Türkiye'nin itibarına olumlu katkı sağladığını ifade etti.

Derneğin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bölgede gıda, barınma, sağlık gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan hala binlerce aile yardım bekliyor. İç savaşlar ve olumsuz iklim koşulları günlük insani yardım faaliyetlerinin sürekliliğini zaruri kılıyor. Her gün düzenli olarak ulaştırılması gereken yaşamsal temel ihtiyaçlara gereksinim artarak devam ediyor.
Kaynak: AA