Yıldız Ve Gençler Türkiye Bisiklet Şampiyonası'na Doğru

Ordu'da 56 Mayıs'ta düzenlenecek şampiyonaya yaklaşık 400 sporcunun katılması bekleniyor.

Yıldız ve Gençler Türkiye Bisiklet Şampiyonası 5-6 Mayıs tarihlerinde Ordu'nun Perşembe ilçesinde yapılacak.

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Genç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da her geçen gün bu tür organizasyonların sayısının arttığını söyledi.

Genç, "Sporcu sayılarımızın da artmasıyla birlikte büyük organizasyonlar ilimize gelmeye devam ediyor. İlimizde üç ay içinde neredeyse her hafta sonu ulusal bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirdik." dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile yapılan görüşmelerin ardından Yıldız ve Gençler Türkiye Şampiyonası'nın "sakin şehir" unvanlı Perşembe ilçesinde yapılmasının kararlaştırıldığını anlatan Genç, şunları kaydetti:

"Yarışmalarla ilgili güvenlik, ulaşım ve sağlık toplantısını yaptık. Başta valiliğimiz olmak üzere birçok kurumumuzdan bu büyük organizasyonu gerçekleştirmek için destek aldık. Özellikle parkurun unutulmaz güzellikte olması dolayısıyla, organizasyon sonrasında da yarışın çok konuşulacağına eminiz. En büyük hayalimiz Ordumuzun bir spor kenti olmasıdır ve bu doğrultuda çalışmaya ekibimizle birlikte devam ediyoruz. Yılın ilk 4 ayında 10 ulusal organizasyon gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar 12 organizasyonun daha ilimizde yapılması kesinleşti. Çalışmalarımıza destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Mustafa Genç, şampiyonaya yaklaşık 400 sporcunun katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA