Üniversite Öğrencileri, İlk Ve Ortaokul Öğrencilerini Bilgilendirdi

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Hakla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, hazırlanan proje kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerini çevre temizliği konusunda bilgilendirdi.

Öğretim görevlisi Nihal İpek öncülüğünde hazırlanan "Çevre Temizliği ve Çocukların Çevreye Karşı Duyarlılığının Arttırılması" projesinde görev alan 22 gönüllü üniversite öğrencisi, okullarda çevre, temiz çevrenin önemi, çevre kirliliği ve çevre duyarlılığı gibi konularda sunum yaptı.

Öğretim görevlisi İpek, yaptığı açıklamada, hazırladıkları proje ile çevre temizliği ve çevre bilincinin oluşturulmasına, çevreye karşı duyarlılığın arttırılmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projesinin ilkini geçen yıl uyguladıklarını ve bu yıl da 22 öğrencinin katılımıyla ikincisini hazırladıklarını ifade eden İpek, "Orta öğretim ve ilköğretim okullarında bir ders saati boyunca etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yaşadığımız çevrenin korunup temiz tutulması gerekiyor. Bu bilincin de erken yaşlarda aşılanması gerektiğine inanıyoruz. Projemiz bu bağlamda hem bilinç kazandırmak, hem de öğrencilerime sosyal sorumluluk projesiyle bir halkla ilişkiler uygulaması yapma fırsatı sunması açısından önemlidir." diye konuştu.

Kaynak: AA