Otizmli Çocuklar Uçurtma Şenliğinde Buluştu

Ankara'da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından otizme dikkati çekmek amacıyla uçurtma şenliği düzenlendi.

Otizmli çocuklar başkentteki uçurtma şenliğinde eğlenceli anlar yaşadı.

Ankara'da, İl Sağlık Müdürlüğünce otizme dikkati çekmek amacıyla Mogan Park'ta uçurtma şenliği gerçekleştirildi.

Çocuklar etkinlikte öğretmenlerinin yardımıyla Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile birlikte uçurtma uçurdu.

İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi Şube Müdürü Derya Aksu Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanları otizm konusunda bilinçlendirmek ve otizme dikkati çekmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Otizmin ne olduğu, otizmli çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda eğitimler verdiklerini belirten Bayram, "Bunlarla beraber farklı etkinlikler de yapıyoruz. Uçurtma şenliğini, Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Otizm Vakfı ve Otizm Spor Eğitim Merkezi ile düzenledik. Bu tür etkinliklerle otizmli çocukların sosyal ortamda bulunmalarını sağlamak ve insanların otistik çocuklarla ilgili önyargılarını kırmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Misafirhaneler yapılmasını istiyoruz"

Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan da otizmin çocuklarda ilk 18-36 aylıkken tespit edilmesi gereken, erken teşhis edildiğinde özel eğitimlerle ilerlemesine engel olunabilen bir hastalık olduğunu anlattı.

Otizmli çocuğu olan anne ve babaların, çocuklarının güzel bir yaşam sürmesini istediğini vurgulayan Çayan, "Hayattayken çocuklarımıza bakabiliyoruz ama biz öldükten sonra da güzel bir yaşam sürsünler istiyoruz. Devletimizden, anne ve babaların acil durumlarda bir yere gideceği zaman otizmli çocuklarını bırakabileceği özel misafirhaneler yapmasını istiyoruz. Kamu bize daha fazla destek verirse, birlikte daha güzel işler başarabiliriz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA