Krediyle Hayvan Alımı Toplantısı

Malatya'da, verimi yüksek küçükbaş damızlık hayvanların kredi kullanılarak alınması için toplantı düzenlendi.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, birlik binasında verimi yüksek küçükbaş damızlık hayvanların kredi kullanılarak alınabilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, toplantıda yaptığı konuşmada, kentteki küçükbaş hayvan sayısıyla küçükbaş hayvanların verimliliğini arttırmak için birlik olarak gayret gösterdiklerini belirtti.

Yetiştiricilerin banka kredisi kullanarak verimi daha yüksek küçükbaş hayvan almak istediklerine işaret eden Akın, yetiştiricilere uygun kredi imkanı sunulması için Malatya Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürü İlker Ayhan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Ahmet Turan Karaca ve örnek yetiştiricilerle bir araya geldiklerini kaydetti.

Yetiştiricilerin taleplerine duyarlı olduklarını bildiren Akın, şöyle devam etti:

"Toplantımız verimi ve ikiz doğum yapma oranı yüksek hayvanların, yetiştiricilerin talepleri doğrultusunda yurt dışından Ziraat Bankası kredileriyle getirilmesi amacıyla yapıldı. Yaklaşık 50 yetiştirici talepte bulundu. Biz de yetiştiricilerimize yardımcı olacağız. Talep edilen damızlık hayvanları yetiştiricilerimize getireceğiz. Burada asıl amacımız, verimi yüksek olan hayvanların üreticilere kazandırılması ve hayvan sayımızın artmasıdır."

Kaynak: AA