Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Karamürselli muhtarlarla bir araya geldi.

Vali Aksoy, Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezinin konferans salonundaki toplantı öncesi Karamürsel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı resim sergisinin açılışını yaptı.

Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın yanı sıra 27 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Aksoy, eğitimden, sosyal hizmetlere birçok konuya değindi.

Karamürsel'in Kocaeli'nde önemli bir yeri olduğuna değinen Vali Aksoy, "Doğal güzellikleri, toplumsal potansiyeli, Karamürsel Sepeti, yağlı güreşçisi, zeytini, denizi, sahili gibi birçok güzelliğe ve potansiyele sahip bir ilçemiz. İlçemizin var olan sorunlarını ortadan kaldırmak ve daha iyi noktaya taşımak adına gerek yerel yönetimlerle gerek kurul ve kuruluşlarımızla gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

Vali Aksoy, okula gidemeyen çocuklar ve yasa dışı göç olasılıkları karşısında muhtarların duyarlı olmasını gerektiğini belirterek, görevlilerin ilgili birimlerle irtibat halinde olmalarını istedi.

Sağlık konusunda önemli çalışmaların yürütüldüğünü, Kocaeli genelinde 171 bin kadını kapsayan sağlık projesinde Karamürsel'in hedef kitlesinin yüzde 44'üne ulaştığını aktaran Aksoy, sokakta çalışan ve dilenen çocuklar konusundaki çalışmalarda da şu ana kadar 400'den fazla çocuğun bu durumdan kurtarıldığını ifade etti.

- Engellilerden sanat sergisi

Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi tarafından Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde resim ve el sanatları sergisi açıldı.

Sergi açılışından önce Darıca Belediyesi Engelliler Merkezi folklor ekibi gösteri sundu.

Daha sonra engelli öğrenciler tarafından şiir ve müzik dinletileri yapıldı, ayrıca yıl boyunca devam eden okuma yazma kurslarının sertifika töreni düzenlendi.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, bu güzel etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Yıl boyunca düzenlediğimiz kursları başarıyla tamamlayan engelli kardeşlerimizin emeklerinin gün yüzüne çıkacağı bu serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi engelli üyelerimize el sanatları hususunda kendilerini geliştirmek, özgüvenlerini pekiştirmek, sosyal yaşamda destek olmak ve aynı zamanda ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için düzenlediğimiz kursların amacına ulaştığını ve engelli kardeşlerimizin çok güzel eserler ortaya çıkardıklarını görüyoruz." dedi.

Bakır tel örme sanatının yanı sıra ahşap boyama, keçe, yağlı boya, boncuk tasarım, hama ve el sanatları eserlerinin bulunduğu sergi, 1 Mayıs akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

- Deniz sezonunu erken açtılar

Karamürsel ilçesinde güzel havayı gören çocuklar, Karamürsel’in Mavi Bayraklı Altın Kemer plajında 2018 yılının deniz sezonu açtı.

Güneş'in tam anlamıyla yüzünü gösterdiği şu günlerde Karamürselli çocuklar uzun kışın ardından gelen sıcak havanın keyfini çıkarmak için mavi bayraklı Karamürsel Altın Kemer plajına koştu.

Karamürsel’de hava sıcaklığının bugün 27 derece, yarın da 28 derece olması bekleniyor. Yüksek nem nedeniyle hava sıcaklığının daha fazla hissedileceği bildirildi.

Denize girip güneşlenen çocukların yanı sıra birçok vatandaşın montlarla yürüyüş yapması ise dikkati çekti.

- CHP Körfez ilçe yönetimi belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Körfez ilçe teşkilatında 9 kişinin istifası sonrası yeniden göreve getirilen eski ilçe başkanı Cavit Dağdeviren, partiyi seçime götürecek yönetim listesini belirledi.

İki dönem ilçe başkanlığı yapan Dağdeviren, görevi kabulünün ardından eski yönetimden de isimlerle görüşerek yönetim kurulunu oluşturdu.

Cavit Dağdeviren başkanlığındaki yönetimde, Mehmet Mikyas, Cengiz Akyıldız, Aslı Şahin, Erdem Torun, Gürsel Cimşit, Yurdanur Kantarcıoğlu, Çağatay Bakan, Musa Dere, Necmettin Karaman, Yelda Pişkin, Kerim Bariç, Senan Uygun, Ali Doğan, Nermin Aydın, Şafak Altunal, Ceyhun Altındağ görev yapacak.

Kaynak: AA