Kocaeli'de FETÖ/PDY Davasında Karar

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açılan davada yargılanan sanık, 'terör örgütüne üye olma' suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan sanığa 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü yönetmek " suçlamasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Mustafa Zenginler ile avukatı Gökhan Dirican katıldı.

Son sözü sorulan sanık Zenginler, FETÖ üyesi ve yöneticisi olmadığını, ByLock kullanmadığını ileri sürerek, "Özel sektörde çalışıyorum. Polis veya asker değilim. ByLock baz bilgilerinde çelişkiler var. 30 saniye ara ile Sapanca ilçesi ile Karabük arasında baz aldığı iddia ediliyor. Bu mümkün değil. Bu iddia benim ByLock kullanmadığımı gösterir. Suçsuzum. Uzun süredir tutukluyum. Kaçma şüphem yok. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanığın, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devam etmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Dirican ise müvekkilinin ByLock raporunda hata olabileceğini savunarak, "Müvekkilimin ByLock yüklü olduğu iddia edilen telefonundan 30 saniye içinde hem Sapanca hem de Karabük'ten sinyal alınmıştır. ByLock listelerinde hata olduğunu düşünüyoruz. Binlerce kişi hakkında mor beyin kumpası tespit edilmiştir. Müvekkilim için de böyle bir hata yapılmış olabilir." diye konuştu.

Müvekkili aleyhinde ifade veren itirafçıların FETÖ'den yargılanan kişiler olduğunu öne süren Dirican, "Bu kişiler, kendilerini kurtarmak için başkalarını suçlamış olabilirler. Beyanlarına itibar edilmemesi gerekir. Dosyada, müvekkilimin FETÖ yöneticiliği ve üyesi suçunu oluşturacak somut delil yoktur. Bu nedenle 1,5 yıldır tutuklu olan müvekkilimin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, her ne kadar hakkında, "silahlı terör örgütü yönetmek suçundan" cezalandırılması talebiyle kamu davası açılmışsa da dosyadaki deliller dikkate alındığında sanığın, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapsine ve tutukluluğuna devam kararı verdi.

Kaynak: AA