Kocaeli'de 'Din İstismarı İle Mücadele' Semineri

Kocaeli İl Müftülüğünce "Din İstismarı ile Mücadele" semineri düzenlendi.

Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin dini istismar eden bir grup tarafından ortaya çıktığını söyledi.

Vali Aksoy, buna benzer kurum ve kuruluşların özellikle dini istismar ederek, toplumu farklı bir alana çekme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Aksoy, "Biz Türkiye içinde bunları yaşarken Türkiye dışında da DEAŞ'ın da dini motifleri kullanarak çok farklı bir noktaya insanları taşıdığına tanıklık ediyoruz. Terör ve İslam bir araya getirilerek İslamiyetin dünya üzerindeki olumlu algısını bozma gayretini de görüyoruz. Gerek FETÖ gerek DEAŞ, dini motifleri öne çıkartarak toplumları farklı bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olan terör örgütleridir." diye konuştu.

Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ise, din ve istismarın yan yana getirilmesi düşünülemeyen iki kavram olduğunu söyledi.

Din istismar sorunun birey olarak tüm vatandaşların sorunu olduğunu kaydeden Doğan, "Vatan bütünlüğümüz, huzurumuz söz konusu olduğunda din istismarı maalesef 15 Temmuz gibi olaylarla bizim bünyemizde büyük tehlike oluşturacak noktaya gelebiliyor." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ve Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Salime Eken "Din İstismarı ile Mücadele" konulu seminer verdi.

Kaynak: AA