GAÜN Havacılık Ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Eğitim

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde "Hava Seyrüsefer Sistemleri ve Mania Kriterleri Farkındalık” eğitimi düzenlendi.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığı Teknik Denetçisi Murat Topçu tarafından gerçekleştirilen eğitimde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü birimlerini, görevlerini, insan kaynaklarını ve üyesi oldukları uluslararası kuruluşları tanıttı.

Topçu, daha sonra eğitimin içeriğini oluşturan “VOR (VHF Omni-directional Radio Range), DME (Distance Measurement Equipment), NDB (Non-directional Radio Beacon), ILS (Instrument Landing System), Radar (PSR ve SSR), Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve Mania Kriterleri hakkında bilgi verdi.

Seyrüseferin bir noktadan başka bir noktaya deniz, hava, kara herhangi bir yolla seyahat etmek anlamına geldiğini ifade eden Topçu, “Eğitimimizin konusu olarak bilinen VHF frekans bandında çok yönlü radyo yayını olarak bilinen VOR, uluslararası standartta orta ve kısa mesafe navigasyon yani seyrüsefer cihazı olarak tanımlanır. Aslında siz bu bilgileri üniversitede alıyorsunuz. Hepinizin de çok iyi bildiğine eminim. Ama amacımız bu konularda biraz da olsa farkındalık yaratmak ve bildiklerinizin üzerinden bir kez daha geçmek.” dedi.

Topçu, eğitimin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Kaynak: AA