Erzincan'da Yunus Ekipleri Sertifika Aldı

Erzincan'da eğitimlerini tamamlayan motosikletli yunus timleri göreve başladı İl Emniyet Müdürü Şensoy: 'Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak asayiş olaylarına bu vesile ile daha çabuk müdahale etmiş olacağız'.

Erzincan'da eğitimlerini tamamlayan 12 polis, sertifikalarını alarak motosikletli yunus timlerinde göreve başladı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonu yanında bulunan motosiklet eğitim sahasındaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, tek amaçlarının kentte suçlularla daha etkin mücadele olduğunu söyledi.

Yunus timlerine yeni katılan polislere görevlerinde başarı dileyen Şensoy, şunları kaydetti:

"Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak eksik olarak gördüğümüz yunus ekiplerimiz için motosiklet kullanmasını hiç bilmeyen 35 yaş altı genelde genç ve ilimize yeni gelen arkadaşlardan toplam 12 kişi seçtik. Bu arkadaşlarımız yaklaşık bir aydır eğtim görüyorlar. Bunların hiç birinin eğitim öncesinde A2 ehliyeti ve motosiklet tecrübesi yoktu. Gördüğünüz gibi aldıkları bir aylık eğitimin ardından maşallah çok güzel bir şekilde motosiklet kullanmaya başladılar. İnşallah arkadaşlarımız sayesinde Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak asayiş olaylarına bu vesile ile daha çabuk müdahale etmiş olacağız."

Şensoy, kentte son dönemlerde meydana gelen motosiklet kazaları ile ilgili ise vatandaşları trafik kurallarına uymaları ve seyir halindeyken kasklarını mutlaka takmaları gerektiği yönünde uyardı.

Eğitimlerini tamamlayan yunus polisleri motosiklet üzerinde gösteri yaptı.

İlk olarak motosiklet üzerinde ayağa kalkarak selam veren polisler, daha sonra motosiklet üzerinde akrobasi hareketleri yaptı.

Motosiklet üzerinde silahları ile yaptıkları gösteriyi Türk bayrağı açarak tamamlayan yunus polisleri, izleyenlerden alkış aldı.

Sertifika töreni, Emniyet Müdürü Şensoy ve diğer polis müdürlerinin yunus polisleriyle çekildikleri hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Kaynak: AA