Edirne Ve Stara Zagora Arasında Ticari İş Birliği Ele Alındı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Bulgaristan'ın Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası, ticari iş birliklerini ele aldı.

ETSO'dan yapılan açıklamaya göre, Edirne ve Bulgaristan'ın Stara Zagora (Eski Zağra) şehri arasında ticari ilişkiler, iki şehir ticaret ve sanayi odası arasında Batı Marmara Konsorsiyumu ve Edirne KOSGEB İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıyla değerlendirildi.

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vassil Petkov Valchev'in de katılımıyla düzenlenen toplantıda inşaat, turizm, enerji ve baharat imalatı sektörlerinde karşılıklı ticaret ve iş birliği imkanları ele alındı ve katılımcı firmaların tanıtımı yapıldı.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, toplantıda yaptığı konuşmada, Bulgaristan ile Türkiye'nin ticari ilişki potansiyeli yüksek bulunan ülkelerden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ve İlimiz için stratejik bir iş ortağı durumunda olan Bulgaristan ile sık sık bir araya gelerek ticaret hacmimizi artırmak her iki ülke için önem arz etmektedir. Bu sebeple bugün Stara Zagora bölgesinden gelen iş adamlarımızı Edirneli iş adamlarımız ile buluşturarak bu amaca yönelik bir ikili iş görüşmesi organize ettik."

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Valchev de iki ülke ticari ilişkilerini daha ileriye taşımak için her türlü çalışmaya destek vereceklerini, ikili iş görüşmelerinin verimli geçeceğini kaydetti.

Stara Zagora Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oleg Stoilov ise toplantıda bölgenin ekonomisi ve ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA