Edirne'de Koşulacak Yarı Maratonun Güzergahı Güncellendi

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu parkurunun yeniden düzenlendiğini belirtti.

Edirne'de Koşulacak Yarı Maratonun Güzergahı Güncellendi
Akdağ, Basın, Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, maratonun pazar günü gerçekleşeceğini anımsattı.

Maratonun şehitlerin anısına koşulacağını yineleyen Akdağ, tören alanında çocuklar için etkinlik gerçekleştirileceğini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu ile ilgili özel himayesi olduğunu belirten Akdağ, şunları kaydetti:

"Yarı maratonda Selimiye Camisi önünden başlayarak, tarihi doku işlenerek Pazarkule'ye gelinecek. Pazarkule'den içeriye giriyoruz ve Türk hudut çizgisinden geri dönecek şekilde yeni bir parkur dizayn ettik. Bunun nedeni de şudur. İçinde bulunduğumuz süreçte Yunanistan ile olan ilişkilerimizden dolayı böyle bir şeye ihtiyaç duyduk. Çünkü parkurda koşan sporcularla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına, herhangi bir olaya mahal vermemek adına güvenlik tedbirleri kapsamında koşulup, hudut çizgisinden dönülecek şekilde parkurun yeniden ölçümünü ve tescilini yaptık. Pazarkule'den döndükten sonra yine tarihi tren garı, güzel sanatlar fakültesinin içinden, askeri birliğin önünde Karağaç'tan yeni kanalın kenarından Lozan Caddesi'nden dönüp gelerek yine Selimiye Camisi'nin önünde bitecek şekilde parkurun yeni güzergahı tescil edildi."

Sporcu sayısını 500'le sınırladıklarını aktaran Akdağ, "Yabancı sporcu sayısında özellikle Yunan sporcu konusunda ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğuna inanıyoruz. Ama komşumuzdaki algı biraz farklı. Yunanlı sporcu bu sene koşmuyor. Ama dünyanın değişik ülkelerinden atletler maratona katılacak." diye konuştu.

Akdağ, yüzde 10 civarında yabancı sporcu katılımının olduğunu belirterek, sporseverleri organizasyona davet etti.

Kaynak: AA