DOÇEK, Yazar Ve Şair Sabahattin Ali Anısına Pedal Çevirdi

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) üyeleri, yazar ve şair Sabahattin Ali anısına pedal çevirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, dernek üyelerinin "Türkiye'de Pedal Basmadık Patika Kalmayacak" sloganıyla Kırklareli'nin Üsküp beldesinde Sabahattin Ali Bisiklet Keşif Turu gerçekleştirdiği belirtildi.

Türk edebiyatının unutulmaz ustası Sabahattin Ali anısına sabah erken saatlerde Üsküp beldesinden pedal çevirmeye başlayan deneyimli bisikletlilerin arazi ve patikaları kullanarak belirlemiş oldukları parkurda pedal çevirdiği aktarılan açıklamada, "Birçok yerde dere geçişi yapmak zorunda kaldılar. Bisikletçiler keşif turlarını akşamüstü başladıkları yer olan Üsküp beldesinde kazasız belasız bir şekilde tamamladı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, etkinliklerinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu zorlu parkuru ekip ruhu, yardımlaşma ve dayanışma içinde, bugüne kadarki birikim ve deneyimlerimizle tamamladık. Muhteşem bir coğrafyada heyecan ve adrenalini yüksek dozda pedal çevirdik. Faaliyete katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bize ilham olan ozanımız Sabahattin Ali'ye rahmet ve saygılar sunuyorum."

Kaynak: AA