Çocukluk Hayallerinde Sona Yaklaştı

Hatay'ın Payas ilçesinde yaşayan tornacı ve kaporta ustası iki arkadaş, çocukluk hayali olan helikopter yapımını gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Çocukluk Hayallerinde Sona Yaklaştı
Payas Küçük Sanayi sitesi içerisinde, kaportacı 44 yaşındaki Hüseyin Sağman ile 54 yaşındaki Tornacı Mesut Dursun, 26 ay önce bugüne kadar hiç binmedikleri helikopteri yapmak için kolları sıvadı.

Sanayide iş yeri bulunan arkadaşları oto elektrikçisi Beşir Şengün'den de helikopter yapımında destek alan Sağman ve Dursun, projelerini bir an önce bitirerek helikopterlerini gökyüzüyle buluşturmak istiyor.

Sağman, AA muhabirine, çocukluk hayalleri olan helikopteri yapmak için uzun uğraşlar verdiklerini, son aşamaya geldiklerini söyledi.

Şimdiye kadar hiç helikoptere binmediklerini ve ilk uçuş deneyimlerini kendi yaptıkları helikopterle yaşamak istediklerini ifade eden Sağman, "Çocukluğumdan beri helikopter yapmak hayalimdi. Helikopterinin tüm işlemlerini bitirdik. Sadece pervaneleri kaldı, onu da İstanbul'dan temin ederek takacağız. 2 yıldır boş zamanlarımızda uğraşarak yaptık, sona yaklaştık, inşallah uçacağız." dedi.

Sağman, yaklaşık 15 bin lira masrafla uçma aşamasına getirdikleri iki kişilik helikopterin pervanelerinin takılmasının ardından deneme uçuşu yapacaklarını kaydetti.

Oto elektrikçisi Şengün de arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmelerine yardım etmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kaynak: AA