Tanzanya'daki Sel Mağdurlarına Hüdayi Vakfı'ndan Yardım

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Tanzanya'da sel mağduru 725 aileye kumanya dağıttı.

Tanzanya’da geçen hafta meydana gelen sel felaketi sonrası mağdur olan yüzlerce aileye Hüdayi Vakfı tarafından erzak yardımı yapıldı. Darüsselam şehrine bağlı İlala ilçesinde gerçekleşen dağıtımlara İlala Kaymakamı Abdallah Mtinika da katıldı.

Hüdayi Vakfı Tanzanya Temsilcisi Muhammet Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tanzanya'da her yıl nisan ve mayıs aylarındaki yoğun yağış sonucu oluşan seller yüzünden yüzlerce insanın evsiz kaldığını, onlarca insanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

Sel yüzünden evsiz kalan insanlara dağıtılan yardım paketlerinin içerisinde pirinç, un, yağ, içme suyu, sinek ilacı ve kanga adlı yerel kıyafet olduğunu söyleyen Cesur, selin vurduğu yerlerde tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

İlala Kaymakamı Abdallah Mtinika da "Bu zor günlerde temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan halkımıza Türk halkından gelen bu yardımların iki ülke arasında oluşan kardeşlik bağlarını daha da kuvvetlendireceğine inanıyoruz." dedi.

Tanzanya'da geçen hafta meydana gelen sel felaketinde 12 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda ev ve iş yeri yıkılmış, bazı okulların altyapıları çökmüş, ülke genelinde eğitime ara verilmişti.

Kaynak: AA