Muş'ta Günde 150 Bin Tuğla Üretiliyor

Muş'ta inşaat sezonunun açılmasıyla faaliyet gösteren bir tuğla fabrikasında günde 150 bin tuğla üretilmeye başlandı.

Kızılağaç beldesindeki fabrikada üretilen tuğlalar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere gönderiliyor.

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sayılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında devraldıkları tuğla fabrikasında 150 işçiyle günde 150 bin tuğla ürettiklerini belirtti.

Hedeflerinin günde 175 bin tuğla olduğunu ifade eden Sayılgan, şöyle konuştu:

"Üretilen tuğlaları çevre illere satıyoruz. Amacımız bölgede kaliteli tuğla üreterek tuğla sektörünü ayakta tutmak. Ancak en büyük sıkıntımız Muş'a tuğlayı satamıyoruz. Çünkü burada genelde inşaatların büyük bölümünde briket kullanılıyor. Yüzde 95 civarında bölge illere sattığımız tuğla, Muş ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Tuğlanın inşaatlarda daha sağlıklı ve daha ekonomik olduğunu biliyoruz."

Fabrika Müdürü Kerem Subaşı da şunları kaydetti:

"Kalite ve kapasite itibariyle en üst düzeydeyiz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmektir. Burada tuğla yapımında kaliteli toprak kullanıyoruz. İstihdam bakımından bölgeye büyük bir katkı sağlıyoruz. Piyasanın arz ve talebine göre Malatya, Elazığ, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Hakkari, Van, Bitlis ve Iğdır'a kadar pazarlıyoruz."

Fabrikada 4 yıldır çalışan Merve Yıldırım da fabrikanın kendilerine iş imkan sağladığını dile getirerek, "Burada çalışıyorum. Aldığım ücretle hem aileme katkı sağlıyorum, hem de kendi çeyizimi hazırlıyorum. Burada çalışmasaydım evde boş oturacaktım." dedi.

Kaynak: AA